Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ




Μία παράσταση παντομίμας του έργου του Καρόλου Ντίκενς "Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ" από τους μαθητές του σχολείου μας στις 21/12/2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στους Πεζόδρομους Μ. Αγγέλου & Γρ. Σακκά.
Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία του Ντίκενς, η παράσταση καταδεικνύει την αγάπη, την προσφορά και τη φιλανθρωπία ως τα μυστικά της ευτυχίας.
Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Καραμάνη
Φωτογραφίες: Χρυσούλα Τσαμπούλα

Ντύνοντας ένα ρόλο: "Ματωμένος γάμος"

























                                                                   
Ματωμένος Γάμος ή Ματωμένα Στέφανα, όπως είναι επίσης γνωστό στα ελληνικά είναι ο τίτλος θεατρικού έργου του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. (ισπ. Bodas de Sangre). Ο Λόρκα εμπνεύστηκε από ένα άρθρο εφημερίδας που ανέφερε ένα έγκλημα στην ανδαλουσιανή πόλη Níjar. Ο Ματωμένος Γάμος είναι ένα από τα τρία τραγικά θεατρικά έργα της "ισπανικής υπαίθρου" του συγγραφέα. Τα άλλα δυο είναι η "Γέρμα" και "Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα". Και τα τρία έργα υπογραμμίζουν την πειθήνια υποταγή των γυναικών που αποζητούν ελευθερία στην παραδοσιακή κοινωνία της ισπανικής υπαίθρου, η οποία τους αρνείται την κοινωνική ή ερωτική ισότητα.el.wikipedia
Στην δράση συμμετείχαν μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας το 2015.
Περισσότερες πληροφορίες 
Συντελεστές
Ψιμυθιολόγος, καλλιτεχνικό χτένισμα: Γεωργία Τότου 
Κοστούμια: ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων 
Φωτογραφίες: Θύμιος Μάντζιος,Χρυσούλα Τσαμπούλα

El Greco Το περίφημο πινέλο του σύμπαντος


Δείτε τους πίνακες


Γιατρός με το στανιό του Μολιέρου











Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Τσαμπούλα 
Ψιμυθιολόγος, καλλιτεχνικό χτένισμα: Γεωργία Τότου 
Κοστούμια: ΔΗΠΕΘΙ Ιωαννίνων 
Φωτογραφίες: Χρυσούλα Τσαμπούλα









Στο έργο του Μολιέρου "Γιατρός με το στανιό" ο ξυλοκόπος Σγκαναρέλος, αναγκάζεται να υποδυθεί τον γιατρό και, χωρίς να το καταλάβει, γίνεται συνένοχος στο παιχνίδι που στήνουν δύο ερωτευμένοι. 
Η παράσταση δόθηκε από μαθητές του σχολείου μας το 2013

Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται





Το έργο του Γάλλου συγγραφέα, ηθοποιού και σκηνοθέτη Ρομπέρ Τομά, «8 Γυναίκες Κατηγορούνται» που έχει σημειώσει και εξακολουθεί να σημειώνει παγκόσμια θεατρική επιτυχία λόγω της ποιοτικής του γραφής και της δυναμικότητας του θέματός του, παρουσίασαν οι μαθήτριες της Γ' τάξης το 2013.
Γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και ξαναδουλεμένο μερικά χρόνια αργότερα, το πρώτο αυτό θεατρικό του Ρομπέρ Τομά, θυμίζει κινηματογράφο, είναι μια πικρή κωμωδία με στοιχεία θρίλερ, αστυνομικού, αλλά και μιούζικαλ.Παράδοξο αστυνομικό θρίλερ, στο οποίο ένα πτώμα και οκτώ υποψήφιες δολοφόνοι του βρίσκονται απομονωμένες σ' ένα σπίτι. Καθεμία έχει το δικό της κίνητρο για τη δολοφονία και κρύβει τα δικά της ένοχα μυστικά...
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Όλγα Τάσση 
Ψιμυθιολόγος, καλλιτεχνικό χτένισμα: Γεωργία Τότου 
Κοστούμια: ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων 
Φωτογραφίες: Χρυσούλα Τσαμπούλα
8gunaikes

Επιλέγω ΕΠΑΛ

Επιλέγω ΕΠΑΛ
Για να δείτε το βίντεο, πατήστε Επιλέγω ΕΠΑΛ

Αιμοδοσία 19/10/2017


Αργυροτεχνών χαράγματα

Γνωρίζοντας τα μυστικά της τέχνης της αργυροχρυσοχοΐας
Σήμερα, στα πλαίσια του ανοίγματος του σχολείου μας και των μαθητών μας στην τοπική κοινωνία και ειδικότερα στα επαγγέλματα που ανθούν στην πόλη μας, πραγματοποιήθηκε η δράση "Εργαστήριο γιαννιώτικης λαϊκής τέχνης" σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κόνιτσας και τον αργυροτέχνη Δημήτρη Πανταζή. 20 μαθητές της Β' τάξης, διδάχτηκαν τεχνικές σκαλίσματος τις οποίες και εφάρμοσαν, δημιουργώντας τα δικά τους υπέροχα έργα με πολύ μεράκι και αγάπη.



Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την τέχνη των αργυροχρυσοχόων της πόλης μας εδώ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Τα νέα μας


Χιονόπτωση και στην πόλη μας. Καλές λευκές γιορτές 

Φωτογραφία αρχείου: 11/01/2017